Een vriend

Mark is een vriend van me. Het is niet zijn werkelijke naam, want daar gaat het hier niet over. En Mark heeft recht op zijn privacy. Ik had hem uitgenodigd om naar een introductieavond van het Landmark Forum te komen. Ik noem hem een praktisch filosoof. Hij is heel goed in het luisteren naar mensen. Voordat ik het wist vertelde ik hem mijn diepste ziele roerselen. Wow, wat een kwaliteit van hem! En een vriendschap ontstond. Als hij op bezoek komt vraagt hij steevast: Wouter is er nog wat nieuws te melden? Het klinkt in mijn oren als: het leven is alleen interessant als er wat nieuws te melden is. In zijn eigen leven gaat het zo ´z´n gangetje´. Dat is wat hij zegt als ik vraag hoe het met hem gaat. ´Niets bijzonders´, zegt hij dan. In zijn persoonlijke leven heeft hij het gevoel wat stil te staan. Mark is geïnteresseerd in mensen, hij heeft het vermogen om in alle mensen iets moois te zien. Hij weet steeds die knop te vinden waardoor ik, en regelmatig tot mijn eigen verbazing, mijn mond open trek en het met hem spreek over wat werkelijk belangrijk voor mij is. Hij praat niet gemakkelijk over zichzelf, waar hij op uit is. En dan zie ik, gewoon, omdat ik het Landmark Forum gedaan heb en deze training als waardevol ervaar, voor hem een nieuwe mogelijkheid in zijn leven. Namelijk dat hij wat kleur in zijn leven gaat aanbrengen. Hij wil dat zelf, maar ziet niet hoe. En hij kwam een jaar geleden op een van de introductieavonden.

 

Mark vond het een inspirerende avond, maar zei na afloop: ´ik wist deze dingen al´. Hij heeft zich niet ingeschreven. Zo nu en dan kom ik er in een gesprek met hem op terug.
´Mark, schrijf je toch in man! Als jij het Landmark Forum gaat doen, dan blijft het niet bij weten, maar dan krijg je net die inspiratie voor dat extra beetje kleur waar je naar op zoek bent in je leven!. Die inspiratie die dat beetje kleur gaat geven!´
Hij lacht dan en zegt: ´ja, ja´ en ´nu nog even niet´.

 

Hij neemt het me niet kwalijk dat ik er zo nu en dan op terug kom, hij weet wie ik ben. Hij hoeft ook niet, hij kiest zelf. Net als ik zelf kies. Hij aarzelt en stopt dan. Dat is ook hoe ik hem ken. Al zie ik dat hij een doorbraak op het gebied van ´aarzelen´ en ´niet volledig deelnemen aan het leven´ gaat krijgen als hij het Landmark Forum gaat doen. Dan nog, ik zie het, hij (nog) niet. Want ´aarzelen´ en ´niet volledig deelnemen aan het leven´ is iets wat aan hem geplakt lijkt. En hij kiest, en daar gaat het over En hij kiest nu nee, en dat is goed. Want het Landmark Forum is een training in kiezen je keuzes waar maken. Op alle gebieden. Een training met verwachte en onverwachte reslultaten, voor mij. En nogmaals, dat heeft alles met kiezen te maken. Zelf kiezen. Het zou prachtig zijn als de mensen uit mijn omgeving deze training ook zouden doen, wat zou er niet allemaal mogelijk zijn! Voor henzelf? Voor hun omgeving? In essentie gaat het over mijzelf, over wie ik ben en waar ik voor sta. Welke verantwoordelijkheid ik op me neem en hoe ik dat doe. En een ieder kan dat voor zichzelf zeggen. Waar sta jij voor in het leven? Of als je dat niet weet dan kun het het Landmark Forum gebruiken om daarachter te komen. Zijn het kleine zaken of heb je een grootse missie? Het gaat over wat ik, wat jij echt belangrijk vind. Hoe werkt het, en wat is er voor nodig om doelen te formuleren en deze te realiseren?

 

Mark is al een compleet mens, hij is een vriend, en hij zou graag willen dat zijn leven wat meer kleur krijgt. Ik ook. Het Landmark Forum is zo ontworpen dat het mensen bekrachtigt in het realiseren van zaken die belangrijk voor hen zijn. Ook voor Mark, en ik blijf hem uitdagen om meer kleur aan zijn leven te gaan geven.

  • Delen

Related Blogs

Een beetje raar, maar wel leuk.

In 1998 deed ik het Landmark Forum en vond iets terug dat ik al heel lang kwijt was. In 2004 bediende ik de microfoons bij LFFYP ( het Forum voor jonge mensen van 6 tot en met 12 jaar). Ik was ook toen leraar van groep 4 en benieuwd. Opnieuw zag ik hoe makkelijk kinderen iets nieuws aannemen als dat werkt. Het beïnvloedde mijn onderwijs voorgoed.

Het Landmark Forum. De cursus en mijn verhaal.

Als ik probeer uit te leggen wat het Landmark Forum is, praat ik al snel over wat de cursus voor mij gedaan heeft. Een persoonlijk verhaal van een deelnemer. Toch doe ik hier ook een poging om te vertellen wat de inhoud van de cursus is.

Kiezen en creëeren!

Het is maandagochtend en ik word wakker met de zon in mijn gezicht en rek me uit.een ogenblik later voel ik een hand op mijn hoofd en de andere hand zoekt mijn hand en we slaan onze vingers in elkaar.

Doorbraak in winstgevendheid

Mijn naam is Joris Kleinveld, in het dagelijks leven onder andere directeur van Auxilium BV te Delft.

  
Martha McDevitt-Pugh en de stichting Love Exiles

De stichting Love Exiles is ontstaan uit een project uit het Zelf Expressie en Leiderschaps Programma [een cursus van Landmark Worldwide].

Stoppen met pesten

Marc Holland had een doorbraak - een inzicht in zichzelf - waardoor zijn leven veranderde.

 

De proef op de som: het Landmark Forum

Is het echt mogelijk om positief en blijvend invloed op de kwaliteit van je leven te krijgen in slechts drie dagen?
 

Mind over matter

Het Landmark Forum belooft je een leven te gaan hebben waarvan je nooit had kunnen dromen.

 

Over Landmark

 

Het Forum is het paradepaardje van Landmark Worlwide: een indrukwekkend programma.
Ervaar een positieve, permanente verandering in de kwaliteit van jouw leven. Stel opnieuw de grenzen vast van wat mogelijk is. Maak een toekomst naar jouw eigen ontwerp.

 

REFRESH THE BLOG