Kiezen en creëeren!

Het is maandagochtend en ik word wakker met de zon in mijn gezicht en rek me uit.een ogenblik later voel ik een hand op mijn hoofd en de andere hand zoekt mijn hand en we slaan onze vingers in elkaar. Ik begin te lachen om ons, mijn nieuwe partner en mij, twee grijze koppies die boven het dekbed uit steken.

W. is mijn derde partner en ik heb hem een half jaar geleden ontmoet via een afspraak met behulp van een website voor relaties.

Ik ben Ankie Kooy en had me in 1999 ingeschreven voor het Landmark Forum van januari 2000 nadat één van mijn dochters me had uitgenodigd voor een introductie in Amsterdam. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik had geen speciaal doel dat ik wilde bereiken.

Op 4 januari 2000 overleed mijn man aan de gevolgen van een hartaanval en mijn deelname aan het Forum werd uitgesteld tot maart. Op het moment dat mijn man overleed stond onze boot helemaal gestript in een hal in Stellendam en wat ik in ieder geval wilde was dat de boot weer in de vaart kwam. In het Forum heb ik gecreëerd “Kapitein in mijn leven en op mijn boot” te worden en in mei 2001 maakte ik met twee van mijn dochters en hun partners weer een oversteek naar Lowestoft, Engeland.

Na het Landmark Forum heb ik veel trainingen gevolgd bij Landmark Worlwide. Eigenlijk tot nu toe zonder onderbreking.

In 2004 bemerkte ik dat ik prachtig leven had en er ook iets was dat ik miste: een arm om mijn schouder, delen wat er die dag was gebeurd, samen eten en praten over wat me bezig hield. Ook toen heb ik via een website contact gekregen met mijn tweede partner en binnen een half jaar na onze eerste ontmoeting woonden we samen in één huis. We hadden allebei onze partner verloren en ook daarover konden we heel goed praten en wat nooit gebeurde is dat we vergelijkingen maakten.

Mijn tweede partner overleed in 2014 na een afnemende gezondheid gedurende een jaar. Ook hij had veel trainingen bij Landmark gedaan en toen hij overleed was alles gezegd wat gezegd moest worden en alles was gedaan wat gedaan moest worden. Wel verdriet, geen enkele spijt of verwijt!

Daarna heb ik veel nieuwe dingen opgepakt als vrijwilliger binnen de context die ik gecreëerd heb in Power and Contribution, een training in het gebied van Wisdom van Landmark Worldwide: ik sta er voor dat wereldwijd iederéén de keus heeft zich te ontwikkelen zoals hij/zij zelf kiest.

Vorig jaar kwam ik weer tot de ontdekking dat ik de arm om mijn schouder, intimiteit en seualiteit miste. Op de Conference for Global Transformation heb ik vorig jaar een poster gepresenteerd  met de titel: Intimicy ans Sexuality among elderly people: a taboo worth speaking about! Toen ben ik ook weer op zoek gegaan naar mannen in mijn leven. Op 4 november 2018 heb ik W. ontmoet in een restaurant hier in de buurt. Eén van de eerste dingen die hij zei was: Ik wil niet leven in het verleden! Dat was het begin van een leven dat we samen aan het creëren zijn en geen van tweeën weten wat het precies gaat worden en keer op keer keuzes gaan maken.

Ankie Kooy

  • Delen
  • Doorbraak

Related Blogs

Een beetje raar, maar wel leuk.

In 1998 deed ik het Landmark Forum en vond iets terug dat ik al heel lang kwijt was. In 2004 bediende ik de microfoons bij LFFYP ( het Forum voor jonge mensen van 6 tot en met 12 jaar). Ik was ook toen leraar van groep 4 en benieuwd. Opnieuw zag ik hoe makkelijk kinderen iets nieuws aannemen als dat werkt. Het beïnvloedde mijn onderwijs voorgoed.

Het Landmark Forum. De cursus en mijn verhaal.

Als ik probeer uit te leggen wat het Landmark Forum is, praat ik al snel over wat de cursus voor mij gedaan heeft. Een persoonlijk verhaal van een deelnemer. Toch doe ik hier ook een poging om te vertellen wat de inhoud van de cursus is.

Een vriend

Mark is een vriend van me. Ik had hem uitgenodigd om naar een introductieavond van het Landmark Forum te komen. Hij is heel goed in het luisteren naar mensen.

Doorbraak in winstgevendheid

Mijn naam is Joris Kleinveld, in het dagelijks leven onder andere directeur van Auxilium BV te Delft.

  
Martha McDevitt-Pugh en de stichting Love Exiles

De stichting Love Exiles is ontstaan uit een project uit het Zelf Expressie en Leiderschaps Programma [een cursus van Landmark Worldwide].

Stoppen met pesten

Marc Holland had een doorbraak - een inzicht in zichzelf - waardoor zijn leven veranderde.

 

De proef op de som: het Landmark Forum

Is het echt mogelijk om positief en blijvend invloed op de kwaliteit van je leven te krijgen in slechts drie dagen?
 

Mind over matter

Het Landmark Forum belooft je een leven te gaan hebben waarvan je nooit had kunnen dromen.

 

Over Landmark

 

Het Forum is het paradepaardje van Landmark Worlwide: een indrukwekkend programma.
Ervaar een positieve, permanente verandering in de kwaliteit van jouw leven. Stel opnieuw de grenzen vast van wat mogelijk is. Maak een toekomst naar jouw eigen ontwerp.

 

REFRESH THE BLOG