Doorbraak in winstgevendheid

Mijn naam is Joris Kleinveld, in het dagelijks leven onder andere directeur van Auxilium BV te Delft;  1 van de top 5 maatwerk software bureaus van Nederland. Ik heb het Landmark Forum gedaan in 2001 en daarna nog een hele serie cursussen bij Landmark Wordwide. Wat mij met name inspireert aan Landmark is dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor hoe jouw leven eruit ziet en je kijkt naar wie jij bent of wilt zijn in de zaak. Daarbij krijg je de tools om ook echt zaken te verschuiven in je leven.
 
Circa twee jaar geleden zat ik in een seminar; ik had al jaren structurele financiële problemen, zowel zakelijk als ook privé. Dit was het onderwerp waar ik mee aan de slag wilde. De problemen kostten me veel; hard werken, stress, maar vooral het gevoel dat ik thuis tekort schoot voor mijn vrouw en kinderen.  In een oefening werd me vervolgens gevraagd wat het me opleverde. Geen flauw idee.
 
Na 1,5 week was ik er nog steeds niet achter, totdat een collega ondernemer voorbij kwam. "Als ik hoor wat jij allemaal al hebt meegemaakt; ik was allang gestopt...". Ik was erachter.
 
Ik was de held; ik kan alles doorstaan wat niemand anders kan doorstaan. Dat kennelijk boven het gezond hebben van het bedrijf; een echte blinde vlek. Iets wat overigens nog op veel meer punten in mijn leven bleek te spelen. 
 
Vanaf dat moment was ik er vrij mee; kon ik verantwoordelijkheid nemen voor hoe het was en iets nieuws ermee doen. Ik ben oorzaak gaan zijn in dat het goed liep, zowel qua projecten als klanten als medewerkers als communicatie. Ik ben bijvoorbeeld heel duidelijk geworden in wat we wel en niet kunnen voor welk budget, in plaats van alles zomaar  te doen. Het voor mij in eerste instantie wonderlijke effect was dat de klanten zowel meer betaalden als veel tevredener waren dan eerst. 
 
Uiteindelijk zijn we het jaar erop meer dan 20% gegroeid in omzet, hadden we voor het eerst sinds jaren een prima winstgevendheid en hebben we een respectvolle relatie met zowel bestaande als nieuwe klanten. Vanuit die rust denken we nu weer na over nieuwe toekomstplannen. Iets wat eerst onmogelijk was.
 
 
Joris Kleinveld
 

  • Delen
  • Doorbraak

Related Blogs

Een beetje raar, maar wel leuk.

In 1998 deed ik het Landmark Forum en vond iets terug dat ik al heel lang kwijt was. In 2004 bediende ik de microfoons bij LFFYP ( het Forum voor jonge mensen van 6 tot en met 12 jaar). Ik was ook toen leraar van groep 4 en benieuwd. Opnieuw zag ik hoe makkelijk kinderen iets nieuws aannemen als dat werkt. Het beïnvloedde mijn onderwijs voorgoed.

Het Landmark Forum. De cursus en mijn verhaal.

Als ik probeer uit te leggen wat het Landmark Forum is, praat ik al snel over wat de cursus voor mij gedaan heeft. Een persoonlijk verhaal van een deelnemer. Toch doe ik hier ook een poging om te vertellen wat de inhoud van de cursus is.

Kiezen en creëeren!

Het is maandagochtend en ik word wakker met de zon in mijn gezicht en rek me uit.een ogenblik later voel ik een hand op mijn hoofd en de andere hand zoekt mijn hand en we slaan onze vingers in elkaar.

Een vriend

Mark is een vriend van me. Ik had hem uitgenodigd om naar een introductieavond van het Landmark Forum te komen. Hij is heel goed in het luisteren naar mensen.

  
Martha McDevitt-Pugh en de stichting Love Exiles

De stichting Love Exiles is ontstaan uit een project uit het Zelf Expressie en Leiderschaps Programma [een cursus van Landmark Worldwide].

Stoppen met pesten

Marc Holland had een doorbraak - een inzicht in zichzelf - waardoor zijn leven veranderde.

 

De proef op de som: het Landmark Forum

Is het echt mogelijk om positief en blijvend invloed op de kwaliteit van je leven te krijgen in slechts drie dagen?
 

Mind over matter

Het Landmark Forum belooft je een leven te gaan hebben waarvan je nooit had kunnen dromen.

 

Over Landmark

 

Het Forum is het paradepaardje van Landmark Worlwide: een indrukwekkend programma.
Ervaar een positieve, permanente verandering in de kwaliteit van jouw leven. Stel opnieuw de grenzen vast van wat mogelijk is. Maak een toekomst naar jouw eigen ontwerp.

 

REFRESH THE BLOG